Taksim’in enerjisi InterContinental İstanbul’da

İstanbul tarihi dokusu, sahip olduğu anıtlar ve eserlerin çokluğu aynı zamanda eşsiz Boğaz’ı ile her sene binlerce turistin seyahat noktası olan bir şehir. Binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’un hemen her köşesinden tarihten günümüze taşınmış bir eserle karşılaşmak mümkün. Saraylar, camiler , kiliseler, sinagoglar, çeşmeler ve konakları ile İstanbul özellikle kültür seyahati yapmak isteyenler için tam bir cennet. Ayrıca İstanbul’da birçok müze ve eğlence merkezi de bulunmaktadır. En çok ziyaret edilen yerler Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi’dir. İstanbul’un tarihsel merkezi ilçesi Fatih’tir. Diğer turizm mekanları, Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş,Üsküdar, Kadıköy , Adalar olarak görülmektedir. Tarihi mekanlara ve eğlence noktalarına yakınlığı sebebiyle Taksim turistlerin en çok tercih ettikleri konaklama yeri olmuştur.

Taksim’de her bütçeye ve zevke göre otel ve pansiyon bulmak mümkündür. Bu bölgede 5 yıldızlı otellerden, butik aile işletmelerine kadar 1180 ‘den fazla otel bulunmaktadır. Son yıllarda dünya çapından marka olan zincir oteller de İstanbul’da yoğun ilgi görmektedir. Sağladıkları kalite ve konfor ile turistlerin ilk tercihi haline gelen bu oteller merkezi konumda olmaları sebebeyle de misafirlerine büyük kolaylık sağlamaktadır. Örneğin InterContinental İstanbul bu otellerin başında gelmektedir. Hemen gezi parkının arkasında olmasıyla, Taksim meydanı’na yürüme mesafesinde bulunmaktadır. InterContinental İstanbul Taksim’in enerjisini ve canlılığını yaşamak isteyenler için ideal bir beş yıldızlı otel diyebiliriz. Burada kalarak tarihi yarımadanın tüm turistik mekanlarını da trafiksiz, metro kullanarak gezebilirsiniz. Taksi ve özel taşımalara vereceğiniz ücreti ve trafikte kaybedeceğiniz zamanı düşündüğünüzde bu tercihin oldukça mantıklı bir seçim olduğunu göreceksiniz.

Taksim otelleri her bütçeye göre farklılık gösteren ve seçim yapabileceğiniz çeşitlerden oluşuyor. Az önce verdiğimiz beş yıldızlı otel örneğinin yanı sıra düşük bütçeli aile işletmeleri ya da pansiyonları da tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu önceden iyi araştırma yapmak ve rezervasyonları ayarlamak olmalıdır. Zira İstanbul otelleri özellikle sezonda full dolulukta olmaktadır. Bunun haricinde İstanbul güzel olduğu kadar zor bir şehirdir de. Trafik ve güvenlik en önemli önceliklerinizden olmalı. Kalacağınız bölgenin ve otel ya da pansiyonun güvenliğinden mutlaka emin olmalısınız. Konum olarak da toplu taşıma yollarının yakınında bir bölge seçerseniz tatilinizi daha keyifli hale getirirsiniz.

Yorum bırakın